Als u bij ons op de site kijkt, heeft u er waarschijnlijk al mee te maken of vermoedt u dat het eraan zit te komen: langdurend ziekteverzuim. Een werknemer die 6 weken of langer uitvalt. En daar komt behoorlijk wat bij kijken. Zo moet u een verzuimdossier maken. En dat moet voldoen aan strenge en veelal complexe wet- en regelgeving.

In het verzuimdossier komen alle afspraken te staan rondom de re-integratie van de zieke werknemer. Het is belangrijk om dit goed bij te houden, want het wordt door het UWV opgevraagd als iemand na twee jaar ziekte een uitkering aanvraagt. Ook is het voor uzelf handig om de afspraken en formulieren (digitaal) bij de hand te hebben.

Niet alleen is het belangrijk om alles goed vast te leggen in het verzuimdossier, ook krijgt u opeens te maken met een arbodienst, bedrijfsarts, het UWV en re-integratie. Daar gaat allemaal tijd en energie inzitten. Die u vervolgens weer niet in uw eigen onderneming kan stoppen. Het is daarom verstandig hulp van experts in te schakelen. Experts die aan uw kant staan.

Verzuimdossier analyse

Het verzuimdossier maakt u in samenwerking met een arbodienst of bedrijfsarts. Zij kijken natuurlijk naar het totaalplaatje en nemen ook de kant van de zieke werknemer mee. Wij zijn er echt voor u. Laat Bedrijf Plus daarom een verzuimdossier analyse doen. Onze raadgevers controleren of alles klopt en denken daarbij dus vooral aan de werkgever. Ook geven we raad over hoe nu verder. Hoe ziet de re-integratie eruit? Welke opties zijn er eventueel nog meer? En hoe kunt u dit het beste aanpakken? Daar helpen wij bij.

Na de verzuimdossier analyse blijven we u uiteraard ondersteunen. We begeleiden bij het casemanagement. Want als een werknemer bijvoorbeeld niet meer terug kan naar zijn huidige functie, komt er nog veel meer bij kijken. Denk hierbij aan een arbeidsdeskundig onderzoek en een re-integratietraject buiten uw bedrijf. Wij zijn het gehele traject uw verzuimcoach.