Als u de keuze heeft tussen een gezonde of een zieke werknemer, kiest u uiteraard voor dat eerste. Maar ziekte kan simpelweg iedereen overkomen. Van een simpel griepje tot een ernstige ziekte of burn-out. Werkgevers krijgen er altijd wel een keer mee te maken. Geheel voorkomen is niet mogelijk. Wat u wél kunt doen is het ziekteverzuim terugdringen. Ervoor zorgen dat iemand niet langer uitvalt dan nodig.

Ziekteverzuim terugdringen is niet alleen zorgen dat mensen genoeg vrij zijn en niet te vaak over hoeven te werken. Het is ook checken of het daadwerkelijk goed met ze gaat. Hebben ze een gezonde levensstijl? Is er sprake van een stressvolle situatie in de privésfeer? Slapen ze voldoende? En gaan ze op tijd naar de dokter als er iets is? Het draagt allemaal bij aan hoe medewerkers zich voelen op het werk.

Ziekteverzuim verminderen

Ziekteverzuim voorkomen lukt nooit helemaal. Maar een goede werksfeer doet dus al een hoop. Ook helpt het om een goed en duidelijk verzuimbeleid op te stellen. Zodat medewerkers weten wat ze kunnen verwachten als ze wel uitvallen. Waar moeten ze zich aan houden? Wat voor soort vragen en afspraken kunnen ze verwachten? En wat doet u als werkgever om het herstel te bespoedigen? Een goed verzuimbeleid zorgt voor duidelijkheid en dat werknemer vaak weer sneller aan het werk zijn.

Om ziekteverzuim te verminderen is goede communicatie belangrijk. Dat begint al met het actief delen van het verzuimbeleid. Zodat ze zelf ook weten wat ze moeten doen en bij wie ze moeten zijn als ze ziek zijn. Check af en toe ook hoe het met ze gaat. Niet alleen om een inschatting te maken wanneer diegene weer aan het werk kan, maar vanuit oprechte interesse.

Hulp bij ziekteverzuim terugdringen

Klinkt logisch. Maar hoe werkt het dan precies? Ziekteverzuim terugdringen? En waar bent u als werkgever wel en niet verantwoordelijk voor? Met dit soort vragen kunt u terecht bij Bedrijf Plus. Door onze jarenlange ervaring weten wij hoe je sneller herstel kunt realiseren, zodat het ziekteverzuim niet langer duurt dan nodig.