Oprichter Angelo Wiegmans

Het gezicht achter Bedrijf Plus is Angelo Wiegmans. Een ondernemer in hart en nieren. Hij is al sinds eind jaren ’90 actief in de zakelijke dienstverlening. Hij runde jarenlang zijn eigen assurantiekantoor. De verzekeringswereld was het alleen niet meer (volledig) voor hem. Dus werd het tijd voor iets nieuws.

Wiegmans ging de opleiding Register en Case- en Caremanager (RCCM) doen. Tijdens zijn studie viel hem op dat als het over verzuim gaat de kant van de werknemer veelal wordt belicht. Niet die van de werkgever. Maar wie is er dan om voor zijn of haar belangen op te komen, dacht hij? Nou, dat werd Wiegmans dus zelf.

‘Zonder wrijving, geen glans’

Bedrijf Plus werd in 2012 opgericht om ondernemers te ondersteunen bij de complexe wet- en regelgeving op het gebied van verzuim. Dit doet hij op zijn eigen empathische wijze. Een uitspraak die hij vaak aanhaalt is: ‘Zonder wrijving, geen glans’.

Zijn achtergrond in de verzekeringswereld komt ook nog steeds van pas. Op het gebied van verzuim wijst hij werkgevers op dingen waar ze zelf, of de afdeling HR, niet aan denken. Simpelweg omdat ze dat wereldje niet kennen. Wiegmans is goed met cijfers en weet de juiste vertaalslag te maken voor ondernemers. Hij brengt de kosten in beeld, zodat bedrijven precies weten waar ze aan toe zijn. Maar vooral: waar ze op kunnen besparen.

Officemanager Miryam Spierings – Van Lanen

Miryam Spierings – van Lanen is de officemanager van Bedrijf Plus. Ze beantwoordt de telefoon en helpt al direct bij de nodige vragen van werkgevers. Zij verzorgt de interne administratie, bewaakt de processen en houdt de voortgang van opdrachten nauwlettend in de gaten.

Raadgevers

Herman Metselaar heeft veel ervaring als HR- en verzuimadviseur. Hij heeft meerdere functies bekleed bij grote opdrachten. Zijn jarenlange ervaring als Register Case- en Caremanager (RCCM) zorgt dat hij elke complexe situatie kan aanpakken om de werkgever te ondersteunen op het gebied van verzuim. Hoe moeilijker het verzuim wordt, hoe meer zin Herman krijgt om zijn tanden erin te zetten.

Vivian de Korte heeft bij verschillende arbodiensten als verzuimadviseur gewerkt. Als register casemanager heeft ze inmiddels ook veel voorbij zien komen. Ze is empathisch, maar kan ook duidelijk zijn als het nodig is om iemand in beweging te krijgen. Ze kent het speelveld van verzuim en re-integratie op haar duimpje en als het complex wordt, weet ze haar mannetje te staan.

Marjolein Lam heeft inmiddels 15 jaar ervaring in de wereld van verzuim. Ze is arbeidsdeskundige en weet hoe ze structuur en duidelijkheid kan brengen in een verzuimdossier. Ze is praktisch en oplossingsgericht ingesteld.