Het nieuws dat een werknemer langer uitvalt vanwege ziekte, het is en blijft een vervelend bericht om te krijgen. In de eerste plaats vooral voor die zieke werknemer, maar ook voor u als werkgever. Er zal verzuimbegeleiding moeten komen, want een zieke werknemer vraagt tijd, zorg en ondersteuning. En dat terwijl de zaken gewoon doorlopen.

Verzuimbegeleiding houdt in dat je een goed beleid opstelt, zodat de zieke werknemer geholpen wordt. Er komt veel regelwerk bij kijken. Zo moet u een verzuim- of re-integratiedossier maken, een arbodienst en/of bedrijfsarts inschakelen en zich aan bepaalde wetten houden. Het heeft ook gevolgen op de werkvloer en een impact op andere medewerkers. De druk en werkzaamheden nemen toe, want jullie missen de inzet en ervaring van de zieke werknemer.

Terugkeer of niet?

Het doel is om de werknemer op een fijne en duurzame manier terug te laten komen. Werkgevers zijn ook verplicht zich hiervoor in te zetten. Maar ook als terugkeer niet mogelijk is, wilt u dat alles goed geregeld is. De verzuimbegeleiding zal daarom met zorg en aandacht moeten gebeuren. En, ook niet geheel onbelangrijk, zonder al te veel kosten.

Om de verzuimbegeleiding voor uzelf en uw werknemer(s) zo goed, netjes en efficiënt mogelijk te doen, is er kennis en expertise nodig. Bedrijf Plus heeft die kennis en expertise. Laat onze raadgevers u daarom helpen bij de verzuimbegeleiding. Het unieke aan ons is dat wij er echt voor u als werkgever zijn. Door onze ervaring weten we kosten te besparen op het gebied van verzuim én hoe u werknemers sneller weer aan het werk krijgt.

Werkgeversondersteuning bij verzuim

Veel werkgevers kunnen ondersteuning gebruiken bij de verzuimbegeleiding. U wilt zich immers vooral bezighouden met uw vakgebied. Dat is waar u goed in bent en verstand van heeft. En met termen als Wet verbetering poortwachter (Wvp), Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA), Ziektewet (ZW) en Verlenging loondoorbetaling bij ziekte (Vlz) die u om de oren vliegen, verliest u al snel het overzicht in het hele proces. Om alles weer scherp en helder te krijgen is werkgeversondersteuning bij verzuim dus geen overbodige luxe.

Wat is verzuimbegeleiding bij Bedrijf Plus?

Stel, u wilt de verzuimbegeleiding (deels) uit handen geven. Wat houdt die werkgeversondersteuning dan precies in bij Bedrijf Plus? We zetten het op een rijtje voor u:

  • Een verzuimdossier analyse uitvoeren
  • Verzuim terugdringen
  • Kosten besparen
  • Inzicht in geldende wetgeving
  • Hulp en advies bij contact met uw werknemer
  • Hulp en advies bij contact met de arbodienst en bedrijfsarts
  • Hulp en advies bij contact met het UWV