De verzuimkosten in een bedrijf kunnen nogal snel oplopen. Als werkgever bent u verplicht om 104 weken lang het loon door te betalen van een zieke werknemer. Ook daarna betaalt u vaak nog (mee). Het kan zomaar zijn dat u nog eens 10 jaar aan kosten vastzit. Om hier zelf grip op te krijgen én houden, kan het aantrekkelijk zijn om aan eigenrisicodragerschap te gaan doen. U neemt dan eigenlijk grotendeels de rol van het UWV over.

Wat is eigenrisicodragerschap?

Eigenrisicodragerschap betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor de Ziektewet- en/of WGA-uitkering van een zieke werknemer en zijn of haar re-integratie. Dat klinkt misschien als iets om voor terug te deinzen, maar dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. En het levert vaak ook nog een flinke kostenbesparing op ook. Vooral als Bedrijf Plus helpt om deze afweging te maken.

Analyses eigenrisicodragerschap

Om te kijken of het voor u interessant is om eigenrisicodrager te worden, voeren wij een analyse uit. Vooral voor (middel)grote bedrijven kan het flink schelen in de kosten. Als een medewerker namelijk de Ziektewet of WGA ingaat, moet u een premie aan het UWV betalen als u geen eigenrisicodrager bent. Hoe meer medewerkers in de Ziektewet of WGA, hoe hoger de premie. Daarbij wordt ook gekeken naar de loonsom van uw bedrijf. Dus als u aan het groeien en uitbreiden bent, worden de kosten ook steeds hoger.

Onze ervaring leert dat een eigenrisicodrager zijn of haar medewerkers veel eerder uit een uitkering heeft en weer aan het werk krijgt. Dit komt omdat uw werknemer dan niet één van de vele gevallen is, maar onder de eigen radar blijft. U behoudt, samen met Bedrijf Plus, de regie en bespaart.

Wel of geen eigenrisicodragerschap?

Als u overweegt om eigenrisicodrager te worden, rekenen wij in de analyse de cijfers voor u door. Wilt u het vervolgens zelf gaan doen? Dan sluit u een eigenrisicodragersverzekering af. Wij helpen u hierbij. Ook ondersteunen we u daarna om blijvend de financiële schade te verlagen. Zo wordt het meteen een stuk voordeliger om zelf te dragen.