Hormonen spelen in meerdere opzichten een rol op de werkvloer. Hormonen kunnen van invloed zijn op je gevoel, emoties, lijf en gedrag. En dat geldt voor de vrouw én de man, zij het soms in een wat andere vorm. Bij druk of stress komen de stresshormonen in actie. Wordt stress chronisch, dan kun je dat merken aan allerlei symptomen. Hoe werken stresshormonen in ons lichaam? En hoe is dat verschillend voor een man en vrouw? Vrouwen ondergaan daarnaast sterke hormonale schommelingen, bijvoorbeeld als gevolg van de maandelijkse cyclus, een zwangerschap of de overgang.

Wat betekent dat voor hun werk en functioneren? Ook mannen kennen hormonale veranderingen, hoewel deze zich meer geleidelijk voltrekken kunnen verschillen in testosteronwaarden een gevolg hebben voor het gedrag. Hoe ga je hier als werkgever, HR, leidinggevende of casemanager mee om?
Wat is er mogelijk op het gebied van preventie? In deze workshop delen wij onze expertise over hormonale ontregelingen op de werkvloer. Je krijgt inzicht en concrete adviezen hoe je jouw medewerkers goed kunt begeleiden om verzuim te voorkomen en prestaties te verbeteren.

Voor wie?

Deze masterclass is geschikt voor HR-adviseurs, casemanagers en leidinggevenden.

Docent: Lieneke van Grinsven

Kosten € 199,- ex. Btw.

Maximaal 12 deelnemers

Locaties en data

Tijdstip: 9:00 tot 12:00 uur.
Datum: woensdag 2 oktober 2024 te Breda
Datum: woensdag 8 januari 2025 te Heesch

Inschrijven kan via opleidingen@bedrijfplus.nl